KEDOBET SP 101

KEDOBET SP 101 / Superplastifikator na bazi polieter-karboksilata za prefabrikate

Za opširnije informacije pogledajte dokumente:


Opis i primjena

KEDOBET SP 101 superplastifikator najnovije generacije na bazi polikarboksil-eter polimera. Posebno dizajnirana molekularna struktura ovog proizvoda temeljena na dugogodišnjem iskustvu i rezultatima najnovijih istraživanja omogućava široko područje primjene u suvremenoj proizvodnji betona. Primjena ovog superplastifikatora omogućava visoku redukciju vode i ubrzava hidrataciju cementa. Uslijed brzog prianjanja molekula na čestice cementa, kombiniranog s djelotvornim učinkom raspršivanja, povećana površina zrna cementa je izložena reakciji s vodom. Kao rezultat ovog efekta moguće je postići znatno ranije razvijanje hidratacijske topline, brzo razvijanje proizvoda hidratacije, a time i povećane rane čvrstoće što je posebno pogodno u slučaju potrebe za ranim skidanjem oplate.

KEDOBET SP 101 je prikladan za proizvodnju reoplastičnog betona tekuće konzistencije, bez pojave segregacije i uz niski vodocementni faktor te visoke početne i konačne čvrstoće. Također je vrlo pogodan za proizvodnju lako ugradivog betona (tzv ECC – easy compacting concrete) jer se primjenom odgovarajuće betonske mješavine ugradnja može izvršiti bez upotrebe vibratora uz značajno skraćenje vremena ugradnje.

KEDOBET SP 101 može se primijeniti u kombinaciji s drugim kemijskim i mineralnim dodacima za postizanje specifičnih svojstava prema zahtjevima projekta. Posebno dobre rezultate postiže u kombinaciji s letećim pepelom. Za kombiniranje s drugim kemijskim i mineralnim dodacima molimo konzultirati našu tehničku službu.

Primjena aditiva KEDOBET SP 101 se preporučuje pri temperaturi okoliša iznad 5 °C.

Rukovanje

U normalnim uvjetima se preporučuje količina od 0,2 – 1,2 kg na 100 kg veziva. U posebnim slučajevima mogu se preporučiti i druge količine u skladu sa specifičnim uvjetima na mjestu ugradnje. U tom slučaju molimo vas da se konzultirate s našom tehničkom službom.

KEDOBET SP 101 je tekući aditiv namijenjen dodavanju u beton tijekom procesa miješanja sastojaka. Najbolji rezultati se postižu kad se aditiv doda nakon što su sve druge komponente već u mješalici i nakon dodavanja najmanje 70 % ukupne količine vode. Količina potrebne vode u smjesi podešava se prema željenoj konzistenciji ili ugradivosti.

Skladištenje i pakiranje

KEDOBET SP 101 se može nabaviti u karnistrima od 50 kg, bačvama od 200 kg, IBC kontejnerima od 1100 kg ili u većim količinama po narudžbi.

Rok valjanosti proizvoda je minimalno 1 godina u originalno zapakiranoj ambalaži.