KUTRICrete SP101

KUTRICrete SP101 / Superplastifikator na bazi PCE za prefabrikate

Za opširnije informacije pogledajte dokumente:

Opis i područje primjene

KUTRICrete SP101 superplastifikator najnovije generacije na bazi polikarboksil-eter polimera. Posebno dizajnirana molekularna struktura ovog proizvoda temeljena na dugogodišnjem iskustvu i rezultatima najnovijih istraživanja omogućava široko područje primjene u suvremenoj proizvodnji betona.

Primjena ovog superplastifikatora omogućava visoku redukciju vode i ubrzava hidrataciju cementa. Uslijed brzog prianjanja molekula na čestice cementa, kombiniranog s djelotvornim učinkom raspršivanja, povećana površina zrna cementa je izložena reakciji s vodom.

Kao rezultat ovog efekta moguće je postići znatno ranije razvijanje hidratacijske topline, brzo razvijanje proizvoda hidratacije, a time i povećane rane čvrstoće što je posebno pogodno u slučaju potrebe za ranim skidanjem oplate.

KUTRICrete SP101 je prikladan za proizvodnju reoplastičnog betona tekuće konzistencije, bez pojave segregacije i uz niski vodocementni faktor te visoke početne i konačne čvrstoće.
Također je vrlo pogodan za proizvodnju lako ugradivog betona (tzv ECC – easy compacting concrete) jer se primjenom odgovarajuće betonske mješavine ugradnja može izvršiti bez upotrebe vibratora uz značajno skraćenje vremena ugradnje.

KUTRICrete SP101 može se primijeniti u kombinaciji s drugim kemijskim i mineralnim dodacima za postizanje specifičnih svojstava prema zahtjevima projekta. Posebno dobre rezultate postiže u kombinaciji s letećim pepelom. Za kombiniranje s drugim kemijskim i mineralnim dodacima molimo konzultirati našu tehničku službu.
Primjena aditiva KUTRICrete SP101 se preporučuje pri temperaturi okoliša iznad 5 °C.

Potrebna količina

U normalnim uvjetima se preporučuje količina od 0,2 – 1,2% na količinu veziva.

U posebnim slučajevima mogu se preporučiti i druge količine u skladu sa specifičnim uvjetima na mjestu ugradnje. U tom slučaju molimo vas da se konzultirate s našom tehničkom službom.

Upute za primjenu

KUTRICrete SP101 je tekući aditiv namijenjen dodavanju u beton tijekom procesa miješanja sastojaka. Najbolji rezultati se postižu kad se aditiv doda nakon što su sve druge komponente već u mješalici i nakon dodavanja najmanje 70 % ukupne količine vode. Količina potrebne vode u smjesi podešava se prema željenoj konzistenciji ili ugradivosti.

Pakiranje i skladištenje

KUTRICrete SP101 se može nabaviti u kantama od 50 kg, bačvama od 200 kg, IBC kontejnerima od 1100 kg ili u većim količinama po narudžbi.

KUTRICrete SP101 se mora skladištiti u prostoru gdje temperatura nije niža od 5° C. U slučaju smrzavanja proizvoda, povećati temperaturu proizvoda na 30° C i ponovno promiješati.