KEDOBET SP 102

KEDOBET SP 102 / Dodatak betonu za usporavanje vezanja/ jako smanjivanje potrebe za vodom/ superplastificiranje

Za opširnije informacije pogledajte dokumente:


Opis i primjena

KEDOBET SP 102 superplastifikator najnovije generacije na bazi polikarboksil-eter polimera. Posebno dizajnirana molekularna struktura ovog proizvoda temeljena na dugogodišnjem iskustvu i rezultatima najnovijih istraživanja omogućava široko područje primjene u suvremenoj proizvodnji betona. Svojstva ovog proizvoda posebno su prilagođena primjeni u proizvodnji transportnih betona uz potrebu dugog održavanja konzistencije, ugradivosti i obradivosti uz brzi razvoj čvrstoća. Primjena ovog superplastifikatora omogućava visoku redukciju vode i ubrzava hidrataciju cementa. Uslijed brzog prianjanja molekula na čestice cementa, kombiniranog s djelotvornim učinkom raspršivanja, povećana površina zrna cementa je izložena reakciji s vodom. Kao rezultat ovog efekta moguće je postići ranije razvijanje hidratacijske topline, brzo razvijanje proizvoda hidratacije, a time i povećane rane čvrstoće.

KEDOBET SP 102 je prikladan za proizvodnju transportnog reoplastičnog betona tekuće konzistencije, bez pojave segregacije i uz niski vodocementni faktor, s dugim održavanjem ugradivosti i obradivosti te brzi razvoj početne i konačne čvrstoće. KEDOBET SP 102 može se primijeniti u kombinaciji s drugim kemijskim i mineralnim dodacima za postizanje specifičnih svojstava prema zahtjevima projekta. Posebno dobre rezultate pokazuje u kombinaciji s letećim pepelom. Za kombiniranje s drugim kemijskim i mineralnim dodacima molimo konzultirati našu tehničku službu. Primjena aditiva

KEDOBET SP 102 se preporučuje pri temperaturi okoliša iznad 5 °C.

Rukovanje

U normalnim uvjetima se preporučuje doziranje u količini od 0,2 – 1,5 kg na 100 kg veziva. U posebnim slučajevima mogu se preporučiti i druge količine u skladu sa specifičnim uvjetima na mjestu ugradnje. U tom slučaju molimo vas da se konzultirate s našom tehničkom službom.

KEDOBET SP 102 je tekući aditiv namijenjen dodavanju u beton tijekom procesa miješanja sastojaka. Najbolji rezultati se postižu kad se aditiv doda nakon što su sve druge komponente već u mješalici i nakon dodavanja najmanje 70 % ukupne količine vode. Količina potrebne vode u smjesi podešava se prema željenoj konzistenciji ili ugradivosti.

Skladištenje

KEDOBET SP 102 se može nabaviti u kantama od 25 kg, bačvama od 150 kg, kontejnerima od 1100 kg ili u većim količinama po narudžbi.

KEDOBET SP 102 se mora skladištiti u prostoru gdje temperatura nije niža od 5° C. U slučaju smrzavanja proizvoda, povećati temperaturu proizvoda na 30° C i ponovno promiješati.