KUTRICrete SP103

Superplastifikator/ dodatak betonu za jako smanjivanje potrebe za vodom/ superplastificiranje za transportne betone

Za opširnije informacije pogledajte dokumente:

Opis i područje primjene

KUTRICrete SP103 superplastifikator najnovije generacije na bazi PCE polimera. Posebno dizajnirana molekularna struktura ovog proizvoda temeljena na dugogodišnjem iskustvu i rezultatima najnovijih istraživanja što omogućava široko područje primjene u suvremenoj proizvodnji betona.

Svojstva ovog proizvoda posebno su prilagođena primjeni u proizvodnji transportnih betona uz potrebu održavanja konzistencije, ugradivosti i obradivosti uz brzi razvoj čvrstoća. Primjena ovog superplastifikatora omogućava visoku redukciju vode i ubrzava hidrataciju cementa.

Uslijed brzog prianjanja molekula na čestice cementa, kombiniranog s djelotvornim učinkom raspršivanja, povećana površina zrna cementa je izložena reakciji s vodom.

Kao rezultat ovog efekta moguće je postići ranije razvijanje hidratacijske topline, brzo razvijanje produkta hidratacije, a time i povećane rane čvrstoće.

KUTRICrete SP103 je prikladan za proizvodnju transportnog reoplastičnog betona tekuće konzistencije, bez pojave segregacije i uz niski vodocementni faktor, s održavanjem ugradivosti i obradivosti te brzi razvoj početne i konačne čvrstoće.

KUTRICrete SP103 može se primijeniti u kombinaciji s drugim kemijskim i mineralnim dodacima za postizanje specifičnih svojstava prema zahtjevima projekta.

Primjena aditiva KUTRICrete SP103 se preporučuje pri temperaturi okoliša iznad 5 °C.

Potrebna količina

U normalnim uvjetima se preporučuje doziranje u količini od 0,2 – 1,0% na količinu veziva.

U posebnim slučajevima mogu se preporučiti i druge količine u skladu sa specifičnim uvjetima na mjestu ugradnje. U tom slučaju molimo vas da se konzultirate s našom tehničkom službom.

Upute za primjenu

KUTRICrete SP103 je tekući aditiv namijenjen dodavanju u beton tijekom procesa miješanja sastojaka. Najbolji rezultati se postižu kad se aditiv doda nakon što su sve druge komponente već u mješalici i nakon dodavanja najmanje 70 % ukupne količine vode. Količina potrebne vode u smjesi podešava se prema željenoj konzistenciji ili ugradivosti.

Pakiranje i skladištenje

KUTRICrete SP103 se može nabaviti u kantama od 50 kg, bačvama od 200 kg, IBC kontejnerima od 1100 kg ili u većim količinama po narudžbi.

KUTRICrete SP103 se mora skladištiti u prostoru gdje temperatura nije niža od 5° C. U slučaju smrzavanja proizvoda, povećati temperaturu proizvoda na 30° C i ponovno promiješati.